gondolatebresztes-8

Gondolatébresztés 8.

2016. február 3.

“Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre – rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket…”

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

Elengedés

Elvált szülők gyermekei

2015. november 3.

Fogyasztói társadalomban élünk, mindenhonnan azt az információt halljuk: Elromlott? Nem jó? Nem működik? Dobd ki! Vegyél újat! Cseréld le! Sajnos ezeket az információkat remekül elsajátítottuk, sőt, alkalmazzuk a családunkra is. Kevés a türelem, a tolerancia, hagyjuk kihűlni a kapcsolatot, eltávolodunk, majd közömbössé válunk.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

Gondolatébresztés 7.

Gondolatébresztés 7.

2013. május 8.

Kedves Olvasóim!

Gondolkodjunk el egy kicsit, vajon mennyit foglalkozunk azzal, hogy mit gondolnak rólunk mások? Hányszor akadályoz meg bennünket ez a gondolat abban, hogy változtassunk valamin, hogy meglépjünk lépéseket, melyek a saját érdekeinket szolgálnák, de nem tesszük meg, mert nem kapna jó “visszhangot”?

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

gondolatebresztes-6_01_s

Gondolatébresztés 6.

2013. április 19.

Az állatok a társaink, a barátaink. Nem vagyunk magányosak, ha van házi kedvencünk. Gyógyító energiákat közvetítenek szeretetükkel, kedvességükkel. Van, akinek nincs is más társa az életében. Nagyon sok jót kaphatunk az állatkáinktól. Gyermekkorom óta volt cicám, sok szeretetet és kedvességet kaptam tőle.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

mikor-forduljak-kineziologushoz

Mikor forduljak kineziológushoz?

2012. július 29.

Az életünkben folyamatosan jelen vannak kisebb-nagyobb stresszek, problémák, változások, de nevezzük őket egyszerűen csak megoldandó feladatoknak. Amikor úgy érezzük, hogy ez már túl sok, meghaladja az erőnket, nem vagyunk képesek egyedül megoldani, szembenézni velük, feldolgozni őket, ne szorongjunk tovább, kérjünk segítséget.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

gondolatebresztes-5-belyeg

Gondolatébresztés 5. rész

2012. június 1.

Hogyan is telnek a hétköznapjaink? Megszokott rutin, fásult unottság, mogorva egyhangúság? Látjuk-e a szépet, értékeljük-e a jót, a kedvességet? Sajnos többnyire nincs időnk észrevenni magunk körül a világot. Hajlamosak vagyunk csak a rosszra, a helytelenre, az igaztalanra koncentrálni, hiszen így nyugodtan lehetünk elégedetlenek a világgal. Könnyebb rajtuk kívülálló okokat keresni, és másokat hibáztatni a boldogtalanságunkért. Nem vállalni a felelősséget, áldozati szerepben tetszelegni, pusztán csak önigazolásból, hogy „nem tehetek sorsom rosszra fordulásáról”.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

g-4-resz

Gondolatébresztés 4. rész

2012. február 9.

Végre igazi tél van. Hiszen most van itt az ideje! Havazzon, legyen hideg, ez a természet rendje. Élvezzük ki mi is, ahogyan a gyerekek, örüljünk velük! Sétáljunk, szánkózzunk, vagy vigyük el gyermekeinket, unokáinkat, szerezzünk nekik örömet! Engem mindig csodálattal tölt el a négy évszak változása. Az ősz, a gyönyörű, szép színes leveleivel, gyümölcseivel, borával… A tél a vakító hófehérséggel, a szikrázó, csillogó hóval, a kandalló melegével…

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

111111

Gondolatébresztés 3. rész

2011. november 11.

Jó, ha tudjuk, hogy az ember alapjában társas lény. Többnyire nem szeretünk egyedül lenni. Szeretjük, ha van párkapcsolatunk, ha vannak barátaink, ha jó a családi kapcsolatunk, a munkahelyünkön is jól kijövünk a kollégáinkkal, főnökünkkel. Sajnos ez nem mindig alakul a vágyaink szerint. Rossz kapcsolatoktól szenvedünk, nem tudunk kezelni konfliktusokat, nem találjuk a megfelelő, kapcsolatteremtő szavakat sem. Tanuljunk meg beszélgetni, mert a híd két ember közt mindig a kommunikáció.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

gondolatebresztes-2

Gondolatébresztés 2. rész

2011. november 4.

A barátaink, a családtagjaink, a szeretteink, a párunk, a gyermekeink nem birtokolhatóak, mint valami tárgyak. Ők Önmaguké, ahogyan Mi sem vagyunk senki tulajdona.

“Aki elment, az elment, mondta anyám, sohse keseregjetek
a kósza lélek után.
Aki elment, az elment, mondtam én is, de ugyanekkor mélységesen
éreztem,

aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.
Kassák Lajos

Éljük az életünket, és nagyon jó, ha sokan szeretnek minket, és mi is sok embert szerethetünk.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »

gondolatebresztes-1

Gondolatébresztés 1. rész

2011. október 27.

Gondolatébresztő sorozatomat olyan szándékkal találtam ki, hogy a hétköznapi életünket ne csak elviseljük, ne csak tengessük a napjainkat sorban egymás után, hanem örömet is találjunk abban, hogy élünk. Jobbak legyünk egymáshoz, így javítva a világot, egyénenként szorgoskodva, hiszen az óceán is cseppekből áll. Lássunk is, ne csak nézzünk! Váljon tudatossá, hogy mi az, amit nem jól teszünk, és ki tudunk javítani annak érdekében, hogy boldogabbak lehessünk.

Kattintson ide a teljes cikk elolvasásához »