Bach Virágterápia

Hogy mi az a Bach virágterápia? Ki találta fel? Mire jó? Hogyan érdemes használni? Hányféle esszencia létezik? Mi alapján tudom őket kiválasztani? Hogyan igazodok el a 38 esszencia közt? Mikor érdemes alkalmazni? Csak lelki problémákra jó? Hogyan álljak hozzá lelki problémáimhoz? Mik is a fő gondjaim? Hogyan hat? Miképp hatnak a lelki állapotok a betegségekre? Hogyan használhatom az esszenciákat önmagam megismerésére? Miért kell ezzel foglalkozni?

A Bach Virágterápia egy igen finom gyógymód, melynek célja a Test, a Lélek és a Szellem egységbe rendezése és egészként működésének elősegítése.

Dr. Edward Bach (1886-1936) húszévesen kezdte orvosi tanulmányait. Súlyos betegségből való felépülése után élete fő hajtóerejévé a “valódi gyógyítás” keresése vált. Tudta, hogy az anyagi világ a szellemibe ágyazódik. A fizikai test gyógyítását a lélek gyógyításával kell párosítani ahhoz, hogy az egészség visszaálljon.

Nem tudjuk pontosan hogyan és mikor jutott el dr. Bach azokra a felismerésekre, amelyek a virágesszenciák felfedezését s a “Gyógyítsd tenmagad!”, 1931) című munkájának papírra vetését inspirálták, de életének hátralevő részét ennek a kutatásnak szentelte.

“A betegség, a betegség céljának, lényegének és gyógyításának megértéséhez létezésünk alapját, és a Teremtő törvényeihez való viszonyunkat kell megragadnunk. A betegség jelenléte a személyiség és a lélek közötti konfliktusra utal.

Fel kell ismernünk, hogy az embernek két része van: egy lelki és egy fizikai, és hogy e kettő közül a fizikai felbecsülhetetlenül kisebb jelentőséggel bír.

Van a növényeknek egy olyan csoportja, amelynek tagjai viszonylag magas, illetve az átlagembernél magasabb szinten állnak.

E növények közül kell kiválasztanunk gyógyszereinket, mert ezek rendelkeznek az igazi, áldott gyógyerővel.

Ezek a növények rezgéseink szintjét emelő erő birtokában vannak, így spirituális erőt kölcsönözhetnek nekünk, ami tisztítja és gyógyítja szellemünket és testünket.”

Dr. Edward Bach, Homeopathic World, 1930

Az esszenciák kiválasztása többféleképpen történhet. Például:

  • az aktuális érzelmi reakciókat (pl. félelem, harag, düh, határozatlanság) átbeszélgetve választjuk ki a megfelelő virágesszenciákat, vagy
  • belső sugallat hatására.

Főleg a gyermekek igen érzékenyen képesek kiválasztani a számukra éppen megfelelő esszenciákat.

Ezeket összeállítjuk, majd általában 5 héten keresztül napi 3-4×4 cseppet kell szedni az elkészített oldatból.

Minden korosztály használhatja, élhet a növények tiszta energiájával!

Ma talán még időszerűbb Dr. Edward Bach üzenete, mint csaknem 75 évvel ezelőtt

(1936 okt.):

A BETEGSÉG GYÓGYÍTHATÓ!

Bach-virágterápia

A gyógyító rezgésű növények esszenciái helyreállítják lelki harmóniánkat, segítenek testi egészségünket megőrizni, megrekedt élethelyezetünkből tovább lépni.

Aranyosi Éva kineziológus és bach-virágterapeuta

Bejelentkezni a 06-30/637-2022-es telefonon lehet.