Gondolatébresztés 6.

gondolatebresztes-6_01_sAz állatok a társaink, a barátaink. Nem vagyunk magányosak, ha van házi kedvencünk. Gyógyító energiákat közvetítenek szeretetükkel, kedvességükkel. Van, akinek nincs is más társa az életében. Nagyon sok jót kaphatunk az állatkáinktól. Gyermekkorom óta volt cicám, sok szeretetet és kedvességet kaptam tőle. Amikor kisfiunk megszületett, volt két cicám, így neki természetes volt az állatok közelsége, szeretete. A cicák barátságát, a játékosságát nagyon szerette. Megismerte általuk a gondoskodás, a törődés fontosságát, a felelősséget egy másik életért. Megtanította a veszteség, a halál fogalmát is, és ezáltal azt, hogy ez is az életünk része. Meg kell gyászolni, fájlalni a hiányát, majd a szép emlékével tovább kell lépni. Merni újra kockáztatni a szeretetet, újra hinni és bízni, hogy velünk lesz „örökre”, mellettünk öregszik meg kis kedvencünk. Azt mondják, a macska „elviszi” tőlünk a negatív energiákat, ezáltal segít gyógyulni, vagy egészségesnek maradni. Ebben én maradéktalanul hiszek, saját tapasztalataim alapján.

Soha ne becsüld alá azt a megnyugvást, amit egy macska adhat – nincsenek szavai, de apró érintéseivel, bökdöséseivel, odabújásaival kimutatja irántad érzett szeretetét – és megpróbálja elterelni a figyelmedet a bánatodról.” Pam Brown

gondolatebresztes-6_02_sSegít nekünk a lelki egyensúlyunk megőrzésében és helyreállításában, puszta létezésével. Tanít a türelemre és az elfogadásra, hiszen öntörvényűségéhez alkalmazkodnunk kell. Nem simogathatjuk akkor, amikor kedvünk van, hanem amikor ő érzi szükségét. Mégis elnézzük neki, mert amit tőle kapunk, az fontos számunkra. Elkísér bennünket, majd mikor hazafelé tartunk, vár és fut elénk. Felfedezi a környezetét, kíváncsian ott van mindenhol, időnkét jókora bosszúságot okozva a gazdinak. Mégis azt hiszem, azok az emberek, akiknek van ilyen saját kis bosszantójuk, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak az életük minden területén, hiszen szeretetből is több jut nekik.

Egy kutya gondolatai:
– Itt lakom ezzel az emberrel, aki etet engem, meleg szállást biztosít, simogat és szeret engem. Ezek szerint ő az Isten!

Egy macska gondolatai:
– Itt lakom ezzel az emberrel. Etet engem, takarít utánam, szállást biztosít, simogat és szeret engem.. Ezek szerint én vagyok az Isten!” (ismeretlen)

Aranyosi Éva

2013. április 19.