Gondolatébresztés 7.

Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik, amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét.” Hioszi Tatiosz

Gondolatébresztés 7.Kedves Olvasóim!

Gondolkodjunk el egy kicsit, vajon mennyit foglalkozunk azzal, hogy mit gondolnak rólunk mások? Hányszor akadályoz meg bennünket ez a gondolat abban, hogy változtassunk valamin, hogy meglépjünk lépéseket, melyek a saját érdekeinket szolgálnák, de nem tesszük meg, mert nem kapna jó “visszhangot”?

Mire felnövünk, kb. 7000 hitrendszer lesz a fejünkbe beprogramozva! A szüleink, a nagyszüleink, az óvoda, az iskola, és a környezetünkben élő emberek, felnőttek által. Ebből a 7000-ből, nagyjából 500 darabra van szükségünk, ami VÉD, ÓV, segít a testi épségünk megőrzésében, de a többi felesleges és inkább korlátoz bennünket. „ Ne tedd, ne mondd, ne lépd meg, nem illik, mit szólnak, mit gondolnak?…”

Fontos, hogy a saját életünknek MI legyünk a főszereplői. Rólunk szóljon, MI legyünk boldogok, a mi megelégedésünket szolgálja, ne a másoknak való megfelelést!

Fogadjuk el saját magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, szeressük és becsüljük önmagunk a hibáinkkal együtt, mert változtatni csak így leszünk képesek!

“Nem juthatsz el oda, ahol lenni akarsz, ha hadakozol azzal, ahol éppen vagy.”

Abraham-Hicks