Gondolatébresztés 8.

“Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre – rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket (és azon alkalmakkor, amikor túlságosan tele vagyok önsajnálattal, és nem tudom lelkesen nézni a dolgokat, még mindig megpróbálhatom megváltoztatni a szemléletmódomat). Megválogathatom a szavaimat és azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal. És legfőképpen megválogathatom a gondolataimat.” (Elisabeth M. Gilbert)

gondolatebresztes-8Bár tudnánk a hétköznapi életünkben, hogy mennyit jelent az, hogy mit gondolunk, hogy hogyan gondolkodunk, és mekkora hatalma van a gondolatainknak. A saját világunkat a gondolatainkkal teremtjük meg! Mindent, amit elértünk az életünk során, sikereket, kudarcokat, először gondolati szinten teremtettük, majd a gondolat által megszületett testünkben a hozzá kapcsolódó érzés is, ami, ha pozitív volt sikert hozott, ha negatív, akkor pedig kudarcot, sikertelenséget, félelmeket és kétségeket teremtett számunkra. Ezért kell nagyon vigyázni a gondolatainkkal. Sosem tudjuk elég korán kezdeni a pozitív gondolkodás tanulását, tanítását. Ha a sok tiltás helyett inkább más lehetőséget kínálnánk gyermekeinknek, kreatívabb, ötletgazdagabb és jobb probléma-megoldó képességgel rendelkező felnőttekké válhatnának.
Gondolkodjunk el nevelési módszereink hiányosságain, és naponta változtassunk, javítsunk apró dolgokon. Meglátjuk majd, milyen sokat jelent ez szeretteinknek és önmagunknak is. A vágyainkra, a céljainkra kell koncentrálnunk, nem arra fókuszálni, amit el akarunk kerülni!
Kezdjük a napot vidáman, jó gondolatokkal és tanítsuk meg gyermekeinket is erre, legyenek jókedvűek, vidámak, érezzék jól magukat a bőrükben, így ez az önbizalmukat is növeli! Vidám, szép napokat kívánok!